Author Topic: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400  (Read 11705 times)

Offline MITSU81541

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
  • Karma: +3/-0
  • Wira VDO jer...
ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« on: October 11, 2012, 07:31:47 PM »
Assalam... Saya nak berkongsi info tentang kod wayar dan ecu bagi sistem siemens vdo. Yg ni saya dapat setelah search di beberapa blog dan url..(copy paste jer). Semoga info ini serba sedikit dapat memberi pengetahuan yg saya sendiri sebelum ini x berapa kenal dgn kod2 pada ecu vdo ni...

Posts Tagged ‘Siemens VDO’
ECU pin-out Assignment
Monday, April 14th, 2008
?
Well, as a kick start, I have decided to post something I did back in 2006. Some might find this hard to digest, many will find it useful I hope.

For those who are driving a Satria/Wira/Arena 1.3/1.5/1.8, manufactured from late 2001, to date, your engine (4G13/4G15/4G93) is managed by a new ECU made by Siemens-VDO called EMS 400.

This ECU has two sectors called ECU1 and ECU2, with 120 pin terminals in total. Only 45 are used for the 4G13/15.

Here’s the pin-out I managed to assign

 ::ECU terminal number (Wire color code) Assignment::ECU 1 (black connector)
2 (B-Y) ignition switch-ST (M/T)
3 (G-Y) A/C compressor relay
5 (Bk) ground
7 (unknown*) post-cat O2 sensor heater power
9 (Bk) pre-cat O2 sensor heater power
10 (Bk) ground
11 (R ) power supply
12 (R ) backup power supply
16 (B-Y) pre-cat O2 sensor ground
17 (W) pre-cat O2 sensor signal output
18 (B-Y) ignition switch-ST & inhibitor switch A/T
19 (unknown*) post-cat O2 sensor ground
20 (unknown*) post-cat O2 sensor signal output
27 (B-W) dual-switch for condenser fan relay
29 (L-Bk) ignition switch-IG
33 (W-R) power supply and fuel pump control relays
34 (Br-Y) purge control solenoid valve
35 (G-Bk) engine fan relay
37 (Y) unidentified
38 (G) unidentified
44 (G) A/C switch signal to A/C control unit
58 (Bl) unidentified
59 (Y-W) vehicle speed sensor
60 (W) unidentified

ECU 2 (gray connector)
63 (Y-Bl) injector #1
64 (Y-Bk) injector #2
65 (B-G) injector #3
66 (L-W) injector #4
67 (R-L) ISC servo motor power (+5V)
68 (Bk) ISC servo motor ground
69 (Bk) ground
71 (B-Y) ignition coil power transistor control
72 (B-R) ignition coil power transistor ground
78 (Y-G) coolant sensor power (+5V)
79 (Bk) IAT sensor and coolant temp. sensor ground
80 (Y) IAT sensor power (+5V)
81 (G) MAP sensor power (+5V)
84 (G) TPS ground
85 (W) TPS
87 (L) TPS
89 (G-R) TPS
99 (Bk) crankshaft sensor ground
100 (W) crankshaft sensor power (+5V)
104 (Bk) cam angle sensor ground
105 (Bk) MAP sensor ground
106 (W) cam angle sensor signal
108 (G-R) MAP sensor signal
112 (R ) cam angle sensor & TPS power
117 (unknown**) knock sensor
118 (unknown**) knock sensor

* Step III engines only
** 4G9 only
unidentified pin out – presumably to dash dials and indicators

Wire Color Code:
Bk = black
G = green
Y = yellow
R = red
W = white
L = light blue
Bl = blue

Disclaimer: information provided might not be 100% accurate. However, I spent 3 hours taking the ECU out for the Wire Color Code, and putting it back. Terminal Assignment is based on the official information gathered via undisclosable sources. Use this information at your own risk.

Tags: ECU, EMS400, Siemens VDO

Offline 4g13p vdo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 234
  • Karma: +1/-0
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #1 on: October 13, 2012, 08:08:17 PM »
"59 (Y-W) vehicle speed sensor"

mknenye ecu vdo ney ade speed cut ke abam mitsu..?
sbb setau sy kereta2 buatan mlaysia ney xde speed cut kecuali kereta2 jepun..

Offline MITSU81541

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
  • Karma: +3/-0
  • Wira VDO jer...
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #2 on: October 14, 2012, 12:12:48 AM »
mesti ada abam 4G13p.. klau x percaya try hi-rem tgok rpm berenti pada berapa ribu rpm...
Kereta saya masa free gear jika hi-rem akan terhenti pada 7000-7200rpm..
gear satu 7000rpm habis... kalau tiada cut masa free gear mesti rem habis meter bergantung pada condition enjin . biasanya kereta model apa pun ade speed cut sensor tujuannya melindungi ketahanan enjin mengikut spec keluaran untuk kegunaan apa.... kalau la kereta spec keluaran untuk sedan family car x der speed cut mau nyer tertanggal bearing2 dan conrod, silap2 piston duduk atas bonet bukan dalam blok hehehe, sbbnyer brg yg digunakan adalah spec STD dan bukan Racing spec.
Eterna v6 spec turbo pun ader speed cut sbbnyer saya pernah try pada 210km/h enjin akan mati dan pada 160km/h enjin akan hidup semula..mula2 ingatkan mungkin ada problem pada enjin atau sistem tp try pada kereta kedua yg menggunakan enjin jenis sama pun enjin akan mati pada 200-210km/h. tapi eterna turbo seorang lg sahabat saya yg berada di johor telah dibuang speed cut dan dia tunjukkan meter RSM nyer menunjukkan angka 253km/h.. enjin juga telah di upgrade bermacam brg peformance.
Secara teknikal dan faktanya mmg ada speed cut sensor... tp bg vdo kod 59 (Y-W) vechile speed sensor saya x berapa pasti adakah utk speed cut atau sekadar speed sensor.. saya akan search apakah kegunaannyer...(kata org utara mengaji tak habis lg)...

Offline 4g13p vdo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 234
  • Karma: +1/-0
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #3 on: October 14, 2012, 01:56:18 AM »
mesti ada abam 4G13p.. klau x percaya try hi-rem tgok rpm berenti pada berapa ribu rpm...
Kereta saya masa free gear jika hi-rem akan terhenti pada 7000-7200rpm..
gear satu 7000rpm habis... kalau tiada cut masa free gear mesti rem habis meter bergantung pada condition enjin . biasanya kereta model apa pun ade speed cut sensor tujuannya melindungi ketahanan enjin mengikut spec keluaran untuk kegunaan apa.... kalau la kereta spec keluaran untuk sedan family car x der speed cut mau nyer tertanggal bearing2 dan conrod, silap2 piston duduk atas bonet bukan dalam blok hehehe, sbbnyer brg yg digunakan adalah spec STD dan bukan Racing spec.
Eterna v6 spec turbo pun ader speed cut sbbnyer saya pernah try pada 210km/h enjin akan mati dan pada 160km/h enjin akan hidup semula..mula2 ingatkan mungkin ada problem pada enjin atau sistem tp try pada kereta kedua yg menggunakan enjin jenis sama pun enjin akan mati pada 200-210km/h. tapi eterna turbo seorang lg sahabat saya yg berada di johor telah dibuang speed cut dan dia tunjukkan meter RSM nyer menunjukkan angka 253km/h.. enjin juga telah di upgrade bermacam brg peformance.
Secara teknikal dan faktanya mmg ada speed cut sensor... tp bg vdo kod 59 (Y-W) vechile speed sensor saya x berapa pasti adakah utk speed cut atau sekadar speed sensor.. saya akan search apakah kegunaannyer...(kata org utara mengaji tak habis lg)...

heheh...same lah kite abam mitsu..sy pun ngaji x abiz lg..tgh pelan2 kayuh blaja pasal injin kecik molek ney hah..heheh :) :) :)

Offline -N.S.X-

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 839
  • Karma: +6/-3
  • Saya Rookie
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #4 on: October 14, 2012, 02:15:58 AM »
rasa nyer kalau cut dkt rpm 7k tu bukan speed cut nama dia tp rpm limiter @ rpm cut. tp kalau cut dkt 180kmj tu baru speed cut.

sumer cut2 ni akan cutoff fuel supply tp xkn matikan enjin. bahaya wooo mati enjin tgh laju.

ni pendapat sy yg nubis lah. kalau salah jgn marah ye. hihihi

Offline 4g13p vdo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 234
  • Karma: +1/-0
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #5 on: October 15, 2012, 02:06:47 AM »
X mara ehh incik n.s.x...malahan komen2 sebegini amat d alu2kn utk kte same2 mnimba ilmu..
:-):-)

Offline MITSU81541

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
  • Karma: +3/-0
  • Wira VDO jer...
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #6 on: October 17, 2012, 04:30:19 PM »
rasa nyer kalau cut dkt rpm 7k tu bukan speed cut nama dia tp rpm limiter @ rpm cut. tp kalau cut dkt 180kmj tu baru speed cut.

sumer cut2 ni akan cutoff fuel supply tp xkn matikan enjin. bahaya wooo mati enjin tgh laju.

ni pendapat sy yg nubis lah. kalau salah jgn marah ye. hihihi
owhh RPM CUT .... ya..ya.. ingat sampai bila2..

tp saya try bawa 2biji eterna yg berlainan mmg enjin dia mati tp pada saya la tp dia punya rasa bukan mcm enjin mati kita tutup suis rasa mengejut sbb ada gear tp mcm dah x boleh tekan dia akan slow, pada masa sama bila tekan klac free gear rpm menunjuk lbih kurang 2k tp bila lepas balik klac pelan2 keljuan masih lagi dlm lingkungan 170 -180km tkan pedal minyak x der tindak balas. Apabila kelajuan turun lepas dari 160 ke 150km baru tindak balas enjin ada. Apakah itu adalah salah satu kemungkinan masalah? apakah masalah itu? maaf saya bab enjin desakan siput ni x berapa mahir....

X marah, x boleh marah nnt kena jual hehehe  Ilmu ni Ilmu....... Terima kasih atas pembetulan abam NSX tentang rpm limiter tu...Kalau x nnt org ckap ajaran sesat plak..terima kasih..

Offline daus7650

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2,268
  • Karma: +12/-2
  • spectRa owner
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #7 on: October 17, 2012, 04:35:34 PM »
yang abam mitsu tanya dalam perenggan akhir tentang enjin eterna tu,rasanya speedcut la..

rev cut pulak nak jaga enjin supaya tak rev lebih had,rasanya enjin proton saga carby pun ade rev cut ni..mekanisme dia saya tak tau la pulak hihi..
gemuk.pendek.tapi hati ada baik jugaa~~

Offline MITSU81541

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
  • Karma: +3/-0
  • Wira VDO jer...
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #8 on: October 17, 2012, 04:57:04 PM »
yang abam mitsu tanya dalam perenggan akhir tentang enjin eterna tu,rasanya speedcut la..

rev cut pulak nak jaga enjin supaya tak rev lebih had,rasanya enjin proton saga carby pun ade rev cut ni..mekanisme dia saya tak tau la pulak hihi..

time kasih abam daus.. saya rasa pun mmg speedcut, sbbnyer mcm x bagi kita bawa lebih dari kelajuan tersebut walaupun kaki terus tekan pedal...

yg rev tu betul dan saya tau jgk fungsinya bg jaga enjin dan bagai lg. tp bg enjin yg guna carby saya rasa mcm x der (klu salah tlg betulkan) sbbnyer klu enjin injection ada comp.box yg kawal tp kalau carby hanya bergantung pada carby tu sendiri dan juga condition enjin.. selain tu ada carby ada satu idling sensor(carby switch) kat belakang carby, kalu rosak yg tu pun rev x cun sbbnyer saya biasa tukar carby switch, boleh tahan jgk harga dia sebiji rm93 baru.

Offline Revolutions

  • Tukang Karut
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 180
  • Karma: +7/-0
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #9 on: October 17, 2012, 09:02:50 PM »
rev cut n speed cut xsama.... klu speed cut dia akan cut myk  pd certain2 speed cth 180kmh mcm kereta2 jdm... klu rev cut dia akan retard ignition pd rpm tertentu utk keselamatan enjin biasanya lebihkurang 500rpm lepas redline.... yg dkt ecu 4g13 tu just utk lengkapkn ecu function, rsenye keter2 selain jdm xde speed cut...

Offline MITSU81541

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
  • Karma: +3/-0
  • Wira VDO jer...
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #10 on: October 18, 2012, 06:23:48 PM »
rev cut n speed cut xsama.... klu speed cut dia akan cut myk  pd certain2 speed cth 180kmh mcm kereta2 jdm... klu rev cut dia akan retard ignition pd rpm tertentu utk keselamatan enjin biasanya lebihkurang 500rpm lepas redline.... yg dkt ecu 4g13 tu just utk lengkapkn ecu function, rsenye keter2 selain jdm xde speed cut...
Terima kasih atas pencerahan abam Revo...
Lama x dgr berita abam Revo, saya kat B'worth abam Revo kat Kulim pun x dan nak arrange TT.. Terima kasih sekali lagi..

Offline -N.S.X-

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 839
  • Karma: +6/-3
  • Saya Rookie
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #11 on: October 19, 2012, 12:53:49 AM »
lagi sekali kalau x silap sy carby xde rev/rpm cut. sbb tu geng2 carby suke main weber pastu rev tinggi2. ade yg sy penah dgr diorg rev sampai 11K rpm. ntah btul ke idak dop tau ler sy.

rasa nyer kalau cut dkt rpm 7k tu bukan speed cut nama dia tp rpm limiter @ rpm cut. tp kalau cut dkt 180kmj tu baru speed cut.

sumer cut2 ni akan cutoff fuel supply tp xkn matikan enjin. bahaya wooo mati enjin tgh laju.

ni pendapat sy yg nubis lah. kalau salah jgn marah ye. hihihi
owhh RPM CUT .... ya..ya.. ingat sampai bila2..

tp saya try bawa 2biji eterna yg berlainan mmg enjin dia mati tp pada saya la tp dia punya rasa bukan mcm enjin mati kita tutup suis rasa mengejut sbb ada gear tp mcm dah x boleh tekan dia akan slow, pada masa sama bila tekan klac free gear rpm menunjuk lbih kurang 2k tp bila lepas balik klac pelan2 keljuan masih lagi dlm lingkungan 170 -180km tkan pedal minyak x der tindak balas. Apabila kelajuan turun lepas dari 160 ke 150km baru tindak balas enjin ada. Apakah itu adalah salah satu kemungkinan masalah? apakah masalah itu? maaf saya bab enjin desakan siput ni x berapa mahir....

X marah, x boleh marah nnt kena jual hehehe  Ilmu ni Ilmu....... Terima kasih atas pembetulan abam NSX tentang rpm limiter tu...Kalau x nnt org ckap ajaran sesat plak..terima kasih..

rasa nyer tu mmg xde masalah sbb ecu akan baca bergantung pada speedo reading bape laju kita tgh bwk then ecu akan putuskan kelajuan bape2 dia akan on kan balik fuel supply.

mcm kete sy test pki pivot speed meter max sy dpt dlm 205kmj pastu terasa mcm "dub" pastu otomatik kelajuan sy akan turun sampai 180kmj sebelum sy bleh tekan blk utk cecah 205kmj. selagi belum cecah 180kmj sy tekan pedal minyak mmg xde rasa ape2. hihihihi. yg biasa org akan buat ialah buang speed cut tuk dpt higher top speed.

xde beza kot N/A ngan turbo ni klu dr segi speed cut or rpm cut. yg penting bila sampai max rpm dan max speed dia akan otomatik cut utk jaga enjin.
« Last Edit: October 19, 2012, 12:58:34 AM by -N.S.X- »

Offline MITSU81541

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
  • Karma: +3/-0
  • Wira VDO jer...
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #12 on: November 04, 2012, 07:01:59 PM »
rasa nyer tu mmg xde masalah sbb ecu akan baca bergantung pada speedo reading bape laju kita tgh bwk then ecu akan putuskan kelajuan bape2 dia akan on kan balik fuel supply.

mcm kete sy test pki pivot speed meter max sy dpt dlm 205kmj pastu terasa mcm "dub" pastu otomatik kelajuan sy akan turun sampai 180kmj sebelum sy bleh tekan blk utk cecah 205kmj. selagi belum cecah 180kmj sy tekan pedal minyak mmg xde rasa ape2. hihihihi. yg biasa org akan buat ialah buang speed cut tuk dpt higher top speed.

xde beza kot N/A ngan turbo ni klu dr segi speed cut or rpm cut. yg penting bila sampai max rpm dan max speed dia akan otomatik cut utk jaga enjin.
Owh ok..terima kasih diatas pencerahan abam NSX..

Offline -N.S.X-

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 839
  • Karma: +6/-3
  • Saya Rookie
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #13 on: November 05, 2012, 02:14:17 AM »
sama2 abam mitsu...sy pun nubis lagi pasal enjin2...sama2 kita belajar

Offline daus91

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 788
  • Karma: +2/-2
  • 4g92p sohc
Re: ECU Siemens-VDO 4g13/15/93 @ EMS400
« Reply #14 on: December 04, 2012, 01:14:38 PM »
tumpang tny,kete sye satria 1.6 xli 1996 kire nye ecu siemen lh ye??? kt meter ade vdo malaysia...